Španščina – Romantični jezik

Španščina je drugi najbolj razširjeni jezik na svetu. Španščina vam lahko zelo pomaga v primeru, da radi obiskujete turistične lokacije. Zaradi tega je učenje Španščine postalo zelo popularno. Večina govorcev španskega jezika izhaja iz Španije in Latinske Amerike. Jezik spada med romanske jezike in izvira iz latinščine, tako kot italijanščina.

Španščina

Jezik vam lahko pomaga pri komunikaciji z drugimi turisti, sodelavci ali strankami. Med drugim je v španskem jeziku najdemo veliko besed, ki so arabskega izvora, ko so cafe – kava ali pa naranja – pomaranča.

Znanje jezika je lahko zelo uporabno v mnogih primorskih lokacija, velikokrat, če osebe s katero komunicirate ne zna angleško, je velika verjetnost, da bo znala špansko. Znanje je zelo uporabno za osebe, ki imajo radi peščene plaže, visoke temperature, prijazne in odprte ljudi, zelo živano nočno življenje. Španščina je tudi zelo uporabna za ljubitelje mehiških nadaljevank.

Za osebe, ki se mogoče odločajo za preselitev v toplejše kraje je španščina skoraj obvezen jezik, saj so mnogi znaki in informacije napisane v angleškem ali pa španskem jeziku. V primeru, da ne znate angleškega jezika je španski jezik dobra alternativa. Veliko ljudi po svetu se med časom šolanja odloči, da bodo kot sekundarni jezik vzeli španščino. Veliko srednjih šol v Sloveniji ponujajo posebne programe za učenje španskega jezika.

Na voljo je tudi kot drugi tuji jezik na maturi in lahko s tem pridobite dodatne točke za vpis na višjo stopno šolanja. Učenje španščine je dokaj dolg proces, še posebej če oseba jezika še nikdar ni obravnavala. Samo učenje se začne s spoznavanjem samih črk, ki sestavljajo španski jezik, nato besede in kako se  jih tvoriti. Španščina ima posebne simbole, ki jih ne uporabljamo v cirilici, vendar pa niso dosti drugačni od naših š, č in ž.

Takšne razlike so lahko problem za nekatere ljudi, ki še niso nikoli spoznali takšnih simbolov, vendar se jih lahko s pogosto uporabo zlahka naučite ter jih samostojno uporabljate kot del samega jezika.