Abdominoplastika – Za lepši videz trebuha

Abdominoplastika je postopek, ki vam lahko polepša izgled telesa. Abdominoplastika je primerna za moške in za ženske. V tem postopku vam profesionalni kirurgi opravijo korekcijo trebuha. To vključuje vzpostavljanje ponovne napetosti trebuha in v posebnih primerih tudi liposukcijo.

Abdominoplastika

Zaradi ne enakomerne prehrane, bolezni ali pa nosečnosti lahko pridobimo odvečno kožno maščobo. To povzroča, da se nam kožna površina poveča in sama koža se razvleče ter izgubi elastičnost, ki jo je imela včasih. Abdominoplatika je postopek, ki odstrani odvečno kožno površino in na ponovno povrne videz elastične in prožne kože.

Nekateri se odločijo, da med postopkom abdominoplastike izvajajo tudi liposukcijo, saj samo tako si lahko zagotovijo izjemen izgled telesa. Liposukcija je postopek, kjer kirurgi odvajajo odvečno količino maščobe iz telesa osebe.

Vendar to naredijo samo v posebnih primerih, kjer teža ovira abdominoplatiko. Abdominoplastika je postopek, kjer se obdelajo zunanji in notranji sloji trebušne stene.

Posamezniki, ki so primerni za abdominoplastiko so osebe, ki so zdrave in nimajo prevelike odvečne teže, saj postopek ne more pomagati ljudem, ki imajo prekomerno težo. Postopek je priporočen za ljudi, ki imajo enakomerno težo, po izgubi večje telesne teže.

Največkrat opravijo postopek ženske, ki so zaradi nosečnosti pridobile odvečno površino kože in so prepričane, da ne bodo več noseče. Saj če oseba opravi postopek in nato zanosi, lahko postopek povzroča velike težave zaradi napetosti kože. Zato je abdominoplastika postopek, ki se naj izvaja takrat, ko ste prepričani, da ne boste več zanosili.

Postopek je primeren tudi za moške z odvečno kožno površino, ki lahko nastane pri pridobivanja telesne mase za športnike ali pa zaradi splošnega hujšanja. Zato je abdominoplastika primerna za oba spola, ne glede na vzrok dodatne kožne površine. Pred postopkom se pogovorite s profesionalci, če je postopek primeren za vas, da ne bo prišlo do kakšnih zdravstvenih ali pa ne predvidljivih težav. Vedno je se najbolje posvetovati z zdravnikom ali je postopek potreben oziroma priporočen. Nahvečkrat je poseg potreben pri ekstremnih primerih izgube teže.