Vinilne talne obloge so prijazne tudi do okolja

Če imate težave z vašim parketom in iščete boljšo rešitev za vaš dom, so vinilne talne obloge najboljša rešitev. Te lahko naročite na www.stajerles-trade.si/ostalo/pvc-talne-obloge/vinfloors.html in se prepričate zakaj je temu tako. Če upoštevamo vse prednosti vinilnih talnih oblog, lahko bi rekli, da te enostavno nimajo konkurence. Poleg številnih prednosti so pa tudi zelo lepe na pogled. Lahko izbiramo med imitacijo kamna ali lesa. Pri tem so vinilne talne obloge v imitaciji kamna nekoliko hladnejše na pogled. Zato te po navadi vgradimo v kopalnicah, imitacijo lesa pa v bivalnih prostorih. To pa nikakor ne pomeni, da vinilne talne obloge v imitaciji kamna sodijo samo v kopalnicah. Zaradi izjemnega dizajna jih nekateri postavijo tudi v drugih prostorih, zlasti kadar se lepo ujemajo z drugim pohištvom.

vinilne talne obloge

Ne glede na to ali so vinilne talne obloge v imitaciji kamna ali lesa, se te morajo lepo ujemati z ostalim pohištvom in obratno. Zato pri nakupu lahko izbirate med številnimi odtenki. Za popolno ujemanje se uporablja kontrast med vinilnimi talnimi oblogami in ostalim pohištvom. Tako bo vaše stanovanje zagotovo vredno občudovanja. V prostorih v katerih imamo svetlejše pohištvo, se najbolje prilegajo temnejše vinilne obloge in obratno. Zato so po navadi v kopalnicah in prostorih z belim ali bež pohištvom bolj priljubljeni temnejši odtenki.

Poleg izjemnega dizajna, so vinilne talne obloge zelo tihe. To pomeni, da pri hoji ne nastaja škripanje, ki se lahko sliši, če imamo doma parket. Za razliko od parketa so tudi nekoliko toplejše in so toplo prevodne. Zato se jih postavlja tudi čez talno ogrevanje. Poleg tega so vodoodporne in jih zaradi tega lahko vgradimo v kopalnicah.

Vinilne talne obloge so prijazne tudi do okolja, saj se lahko 100 % reciklirajo. Še bolj pomembno je to, da so prijazne tudi do nas, saj je njihova prednost tudi higieničnost, protizdrsnost in enostavno vzdrževanje. To so zagotovo ključni razlogi zakaj so vinilne talne obloge tako priljubljene.