Najboljša posteljnina

Je tudi vaša posteljnina že stara nekaj let, zbledela in menite, da je čas za novo? Sveža in zabavna posteljnina že čaka na vas, odločiti se morate le kakšno želite. Večina gospodinjstev uporablja bombažno posteljnino, saj je takšna posteljnina najbolj enostavna za vzdrževanje in čiščenje, prav tako pa je prijetna na otip, zato je lahko vaš spanec še bolj prijeten in miren.

posteljnina

Kako pa je posteljnina sploh začela služiti svojemu namenu, kako je nastala? Vse se je začelo že kar več kot stoletje nazaj, ko seveda še niso poznali pralnih strojev, zato so ves tekstil prali na roke. Takrat so se seveda pod tekstil uvrščale tudi odeje in prešite odeje ter vzglavniki, kar je bilo seveda veliko težje čistiti in pa tudi sušilo se je veliko dlje časa.  Ker so si gospodinje želele optimizirati svoj delovni proces, so začele pod prešite odeje dajati tanke tkanine (kasneje posteljnina), tako da so potem čistile samo še to, odeje in prešite odeje pa bolj redko. Kmalu so prišle na idejo, da bi iz te tanke tkanine naredile nekakšen žep in prešito odejo dale v ta žep, kar bi bilo še bolje, glede na to, da včasih spimo bolj nemirno in lahko to vmesno tkanino po nesreči odrinemo iz sebe ali celo iz postelje. Trend se je seveda kmalu razširil in vse več gospodinjstev je začelo uporabljati to metodo. Približno tako se je razvila posteljnina, ki je danes vsekakor nepogrešljiva v naših domovih.
seveda poleg bombažne, poznamo tudi satenasto, svileno, na trgu pa je celo tudi plišasta posteljnina, s katero vas zagotovo ne bo zeblo. Poleg različnih tkanin seveda poznamo tudi različne dimenzije, barve in motive posteljnin, tako da lahko zagotovo najdete takšno, ki bo ustrezala vašemu okusu, ter v vašo spalnico ali otroško sobo.