BCAA aminokisline

Vsakdo, ki se vsaj malo ukvarja z vadbo in se vsaj malo zanima za različne prehranske dodatke, je do sedaj prav gotovo že slišal za BCAA oziroma BCAA aminokisline. Ni pa veliko takih, ki bi znali na preprost in jasen načuin odgovoriti na vprašanje, kaj so te aminokisline in za kaj so koristne. V tem članku bomo poskusili preprosto in plastično odgovoriti na to vprašanje, da boste potem natanko vedeli, kaj to pravzaprav je, kako se uporabljajo in za kaj so koristne.

BCAA

Poznamo različne vrste aminokislin, ki so pomembne za dobro in učinkovito delovanje našega telesa. Med njimi so tudi esencialne amino kisline, to so tiste, ki jih naše telo ne more proizvesti samo, ampak jih moramo v naše telo v zadostni količini vnesti sami s pomočjo zdrave in uravnotežene prehrane. BCAA pa so prav specifične esencialne aminokisline. Gre za tri aminokisline, ki imajo tako imenovano razvejano verigo. Sestavljene so iz izolevcina, levina in levcina, v našem telesu pa predstavljajo kar eno tretjino vseh beljakovin. Torej je jasno, da gre za izjemno pomembno sestavino našega telesa, brez katere ne moremo.

Beljakovine v našem telesu so glavni gradniki naših mišic. Ko se ljudje poslužujejo različnih bolj ali manj učinkovitih in bolj ali manj agresivnih diet, ob tem pogosto pozabijo, da je njihov cilj izguba maščobe in ne izguba mišičnega tkiva. Ker pa zaradi odrekanja hrani in zmanjšanega vnosa aminokislin v telo pogosto pride do tega, da naše telo poleg maščobe začne porabljati tudi mišično tkivo, je izjemno pomembno, da poskrbimo za zadosten vnos aminokislin in na ta način ohranimo našo mišično maso. Za to pa so zelo primerni različni prehranski dodatki, kot je na primer BCAA, s katerim v naše telo vnesemo dovolj esencialnih aminokislin, da jih naše telo ne začne črpati iz našega mišičnega tkiva. Pravi in kakovostni prehranski dodatki bodo tako poskrbeli, da boste med dieto izgubljali le odvečno maščobo, vaše mišično tkivo pa se ne bo zmanjševalo. Ti prehranski dodatki so zelo primerni tudi za vse tiste, ki se ukvarjajo z intenzivno vadbo, kajti naše mišice za svojo rast in regeneracijo potrebujejo veliko beljakovin in če jih v naše telo ne vnesemo dovolj, bo naša vadba in ves trud, ki smo ga vanjo vložili, zaman.

BCAA aminokisline

Sestavina BCAA aminokilsin, ki smo jo že omenili, levcin, je izjemnega pomena ravno pri vseh, ki se ukvarjajo z vadbo in ki si želijo čim večjega napredka. Levcin namreč sodeluje pri sintezi mišičnih beljakovin in na ta način igra eno glavnih vlog pri rasti in regeneraciji vaših mišic po vsaki vadbi. Ne pozabite torej, da boste brez pravih sestavin v svojem treningu težko in precej bolj počasi napredovali. Poleg tega pa vam bodo aminokisline dale dodatno energijo in moč za učinkovito in kakovostno vadbo. BCAA aminokisline se namreč presnavljajo v skeletnih mišicah in ne v jetrih, kot večina ostalih hranilnih snovi, zato so tudi toliko bolj učinkovite pri regeneraciji in obnovi vaših mišic po napornih vadbah. S kakovostnimi prehranskimi dodatki torej lahko poskrbite, da bo vaše telo kakovostno preskrbljeno z vsemi potrebnimi sestavinami za dobro in učinkovito delovanje in za vaše dobro počutje.

Sedaj pa se seveda postavi vprašanje, kje pa naj dobimo kakovostne in zdrave prehranske dodatke, da bo naše hujšanje in telesna vadba zdrava in učinkovita? Na spletnem portalu Popolna postava, kjer strokovnjak za telesno vadbo in zdravo prehrano Miha Geršič svetuje in pomaga ljudem pri hujšanju in bolj zdravem načinu življenja, so vam pripravili posebno ponudbo BCAA aminokislin najvišje kakovosti, brez umetnih dodatkov, barvil ali sladil. Gre za Golden TREE BCAAs, ki so popolnoma naravne in vam bodo v veliki meri povrnile energijo, hkrati pa vam bodo med hujšanjem ali pa intenzivno vadbo pomagale, da se bodo vaše mišice učinkovito obnavljale in da bo imelo vaše telo dovolj esencialnih aminokislin, da jih ne bo črpalo iz vaše mišične mase. naravne aminokisline vam bodo tudi omogočile, da bo vaša vadba bolj učinkovita in intenzivna, saj bodo vaše mišice bolj pripravljene na napore, ki jim bodo izpostavljene, po vadbi pa bo regeneracija mišic veliko hitrejša in bolj učinkovita, zmanjšala se bo tudi bolečina v mišicah, ki se pogosto pojavi po intenzivni vadbi, oziroma tako imenovani “muskelfiber”. Preverite torej ponudbo najkakovostnejših prehranskih dodatkov in BCAA aminokislin in privoščite vašemu telesu le najboljše. Poleg tega pa vam bodo prehranski dodatki olajšali vašo telesno vadbo ali pa shujševalno dieto, zato je prav gotovo zdaj čas, da si tudi vi izberete kakovostne prehranske dodatke in tako vašo vadbo naredite še bolj učinkovito in hkrati tudi bolj zdravo. Na portalu Popolna postava pa boste med drugim našli tudi celo vrsto ostalih informacij, navodil za vadbo in receptov za zdravo prehrano, tako, da ga vsekakor obiščite in poiščite vse informacije, ki jih potrebujete za zdravo in učinkovito vadbo, hujšanje in prehrano. Strokovnjaki vam bodo tudi z veseljem svetovali in pomagali pri spremembi vašega življenjskega sloga, da boste zaživeli bolj zdravo in zadovoljno.