Aloe vera je rešitev za vsako težavo!

Kolikokrat smo že slišali kakšnega prijatelja ali znanca govoriti o tem, kako je aloe vera pomagala pri tej ali oni težavi. Ja, aloe vera je pri pravilni uporabi zagotovo zelo koristna rastlina na več različnih področjih in to, da ji imate na domačem vrtu, je zagotovo pametna in predvsem koristna ideja!

aloe vera

Aloe vera se največkrat uporablja v obliki gela, vsebuje pa številne koristne in zdravilne sestavine, med katerimi je ogromno vitaminov, protivnetnih antioksidantov, aminokislin, enciomv, imuno modelatorjev, mineralov in tudi folna kislina. Ravno zaradi teh sestavin se aloe vera uporablja v zdravilne namene, čeprav jo velikokrat srečamo tudi v kozmetični industriji. No, pa se vrnimo k gelu, ki se ga pridobiva iz listov te rastline. Če boste gel zaužili (pred tem pozorno preverite recepture in napotke kako pripraviti kakšen napitek), potem boste s tem okrepili svoj imunski sistem. Zmanjšali vnetja, uničili bakterije in viruse, se očistili strupov in pospešili svoj metabolizem. Če bam bo aloe vera služila kot mazilo, potem vam bo pomagala pri kakšnih alergijah ali pikih insektov, pri opeklinah in pa tudi proti bolečinam v sklepih in mišicah. Dobra novica je tudi to, da pomaga proti aknam in pa tudi za nego ustne votline in zob. V kozmetične namene se uporablja kot krema za vlaženje kože, deluje pa tudi pomlajevalno in odstranjuje starostne pege. Nekateri jo uporabljajo tudi za nego lasišča, saj pomaga proti prhljaju in razcepljenim lasem.
Aloe vera ima številne pozitivne učinke in čisto vseh zagotovo ne moremo strniti v ta kratek opis. Če si ne morete privoščiti zasaditve in vzdrževanja te rastline, potem lahko številne izdelke kupite v kakšni trgovini ali spletni trgovini, kjer je aloe vera na voljo v različnih izdelkih, ki se uporabljajo proti različnim težavam in tegobam, s katerimi se srečujemo.