Kaminski vložki

Ali se odločate za nakup kaminskega vložka na drva ali pelete? Kaminski vložki so zares primerni če ste vedno za primeren ambient ob ognju. So najboljša izbira za tiste, ki uživate ob pogledu na odprti kamin in ogenj. Primerni so tudi ob večernih druženjih saj pričarajo zelo lep ambient, obenem pa vas še ogrevajo. Svoj kaminski vložek pa priporočam da izberete pri priznanem ter preverjenem trgovcu. Pri Emundii vam oboje zagotavljajo, saj so prodali že mnogo artiklov in tudi vedno dajo garancijo na izdelke.

Ponujajo vam 3 vrste kaminskih vložkov: kaminski vložki na pelete, na drva ter kombinirani kaminski vložki. Pobrskajte po njihovi ponudbi in zagotovo se bo našel primeren za vas. Ne samo, da z njimi poskrbite za prijetno vzdušje temveč lahko ogrevate tudi celotno stanovanje ali hišo. Odlikuje jih zares majhna prostorska izraba in precej enostavna montaža. V izbranem prostoru jih namreč le priklopimo in vgradimo. Poleg tega da seveda potrebujemo kaminski vložek moramo imeti tudi priklop na dimnik ter dovodne cevi.

kaminski vložki

Kaminski vložki se med seboj tudi precej razlikujejo in sicer v ceni, velikosti, tipu in načinu kurjave. V trgovskih centrih jih najdemo precej poceni ampak je kvaliteta tovrstnih vložkov zelo vprašljiva. Če so le te nekakovostni je žal tudi življenjska doba precej krajša, zato vam svetujejo da si ga izberete pri cenjenem ter preverjenem trgovcu.

Ko nakupujete bodite pozorni na materiale iz katerih je vložek izdelan. Morda ne dosegajo zrakotesnosti če so narejeni iz poceni materialov zato včasih tudi ne dosegajo standardov. Lahko se zgodi, da se ob vročini ognja v kurišču začnejo spreminjati in širiti. To lahko preverite tako, da pogledate ali imajo kaminski vložki certifikat o zrakotesnosti. V nasprotnem primeru namreč obstaja tudi možnost da začne uhajati ogljikov monoksid ki je lahko tudi smrtonosen. Kvalitetni vložki stanejo od 1000 evrov dalje in smo tako lahko brez skrbi.